Sosiaaliala YAMK

Opintomatkalla Yhdysvalloissa: Inspiration Corporation, Chicago

usa 2103 012

Ms. Sharon, Inspirationin koordinaattori (ei sukua Ariel Sharonille vaikka isänsä on kuulemma samanniminen…:)

 

Ensimmäisenä opintomatkamme vierailupäivänä Chicagossa 1.10.2013 kävimme tutustumassa myös Inspiration Corporation järjestöön, josta meille piti esitelmää hyvin energinen ja puhelias järjestön työntekijä. Hän kertoi hyvin perusteellisesti järjestön moninaisesta toiminnasta. Se toimii mm. lahjoituksin ja vapaaehtoisin voimin ja se avustaa vuosittain yli 3000 asunnotonta ja vähävaraista ihmistä tai perhettä oman elämänhallinnan saavuttamisessa. Järjestöllä on toimintaa elämän eri sektoreilla.

RUOKAPALVELU: KOULUTUS/HARJOITTELU

Koulutusohjelma tarjoaa erityistyönohjausta ja työllisyyttä tukevaa koulutusta, ihmisarvoa kunnioittavassa ilmapiirissä. Lisäksi sillä on monia kahvila ja ravintolapalveluita ympäri Chicagoa.

TYÖLLISYYSPALVELU

Auttaa työttömiä, asunnottomia ja vähävaraisia työllistymään. Koulutusohjelma tarjoaa koulutuspalvelua, urapalvelua, kuljetusavustusta, työharjoittelua ja perusasioihin apua.

ASUMISPALVELU

Yli 150 eri asumispalveluyksikköä tarjoaa asumiseen liittyviä tukipalveluita eri puolilla Chicagoa mm. lähellä Inspiraation kahviloita.

ERILAISIA MUITA TUKIPALVELUITA

  • Vapaaehtoiset valmistavat ja tarjoavat aterioita vähävaraisille.
  • Tukipalvelu auttaa ”löytämään”, missä sijaitsevat lähiterveyspalvelut, asumispalvelut, koulutustukipalvelut, työharjoittelu/työllisyyspalvelut.
  • Neuvoo ja auttaa niitä, jotka sitoutuvat väkivallattomaan yhteistyöhön avun saamiseksi.
  • Tarjoaa ilmaista puhelin ja viestintäpalvelua ”puhelittomille”.
  • Antaa mahdollisuuksia terveellisten elämäntapojen kokemiseen mm. hierontaan, joogaan, taide ja kulttuurielämyksiin ym. hyvinvointipalveluihin.
  • Tarjoaa ”Taidetta kaikille”: mahdollisuuksia osallistua erilaisiin taide ja kulttuuri tapahtumiin ja retkiin. Sosialisoivat niitä, jotka ovat jo vuosia olleet syrjäytyneinä yhteiskunnan tarjoamista mahdollisuuksista

Kuuntelimme tarkkaavaisina esitystä, joka valitettavasti osittain häipyi taka-alalla menevien junien kolinaan.

……ja monella oli mielessä jo tulevan iltapäivän huikea jokiristeily, joka oli opintomatkamme vapaa-ajan yksi kohokohta. Saimme nauttia aurinkoisesta ja lämpimästä säästä sekä silmiä hivelevistä korkeista pilvenpiirtäjistä.

Chicagon joeltaChicagonäkymiäNäkymiä Chicagosta

Linkki: http://www.inspirationcorp.org/

Kirjoittanut Taina Honka, sosiaalialan yamk-opiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *